Bedrijven

Klimaatneutraal ondernemen

Elk bedrijf dat kiest voor duurzaamheid kijkt kritisch naar zijn klimaatprestaties. Uitstootreductie staat inmiddels hoog op de agenda van bedrijven. Ondernemers willen het, klanten verwachten niet anders en het zakelijk resultaat vaart er wel bij.

Onze klimaatcampagne biedt twee manieren om uw MVO-beleid verder in te kleuren. Beide laten koffieboeren rechtstreeks meeprofiteren van uw stappen op weg naar klimaatneutraliteit.

1. Reduceer & compenseer

Deze aanpak past u wellicht al toe. U kunt er nu een Fairtrade-invulling aan geven, voor uw gehele compensatie-portefeuille of een deel ervan.

  • Meet de CO₂-voetafdruk van uw bedrijfsactiviteiten
  • Maak een plan voor reductie en zet dat in werking
  • Compenseer het restant of delen ervan met de Ethiopische credits
  • Kosten indicatief: €12.50 (ex. btw) per credit (1 ton CO₂)

Gebruik de webtool van Stichting Max Havelaar. Of laat u adviseren door de carbon-specialisten van FairClimateFund: 030-2348210 of info@fairclimatefund.nl.

2. Kies voor klimaatneutrale Fairtrade koffie

Branders van Fairtrade koffie waren de eersten die meededen. Eerst namen ze hun eigen energiegebruik kritisch onder de loep. Daarna maakten ze de hele keten, tot aan de distributie van de gebrande koffie, klimaatneutraal met carbon credits van de OCFCU. Het resultaat is koffie die de leveranciers aan de bron een vaste investeringspremie geeft. Zoals altijd in Fairtrade. Met nu bovendien nog een extra klimaat-plus erbij.

Klimaatneutrale Fairtrade koffie voor de grootverbruikmarkt is te koop bij:

Logo_Peeze_1074

Nadere informatie is verkrijgbaar bij Stichting Max Havelaar.